Banaanikook karamellikastmega

Banaanikook valmib lihtsalt, kuid minu jaoks oli see kerge pettumus. Kuidagi liiga banaanine ja munane maitse pluss rosinad seal sees ka ei vaimustanud. Samas kõigile teistele meeldis. And caramel made up for it :P

Idee siit.

16 tk (318 kcal/100 g)

Kook

  • 60 ml rapsiõli
  • 115 g Demerara suhkrut
  • 2 muna
  • 115 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl kaneeli
  • 2 keskmist banaani (195 g)
  • 75 ml maitsestamata jogurtit
  • 50 g rosinaid
  • 20 ml rummi
  • 25 g tükeldatud metspähkleid

Karamellikaste

  • 145 g suhkrut
  • 40 g vett
  • 150 ml vahukoort
  • 0,5 tl vanillisuhkrut
  • 10 g võid

Kata koogivorm küpsetuspaberiga ja pane ahi 180 kraadi juurde soojenema. Pane rosinad rummi sisse likku (ma leotasin neid üleöö).

Vispelda suhkur õliga kokku. Vispelda ükshaaval sisse munad. Sega juurde kaneel ja jahu ning kahvliga purustatud banaanid ja jogurt. Viimasena lisa rummis leotatud rosinad (ja ülejäänud rumm) ning pähklid. Vala tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta 35 min kuni 40 min, kuni koogi sisse pistetud tikk jääb puhtaks.

Karamelli tegemiseks vala suhkur ja vesi potti ning kuumuta keemiseni. Keeda umbes 10 minutit, kuni suhkur tõmbub pruunikaks. Samal ajal soojenda vahukoor. Kui suhkur on värvi muutnud, lisa vahukoor ja vispelda kiirelt. Ole ettevaatlik, sest karamell mullitab ja pritsib! Võta karamell tulelt ning lisa vispeldades vanilje ja või. Vala karamell purki ja jahuta. Säilita tarvitamiseni külmikus.

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s