Lillkapsapüree

Vahel lihtsalt tahaks vaheldust tavapärasele kartulipudrule. Selleks sobib eriti hästi ülilihtne lillkapsapüree.

Idee siit.

neljale

2014-11-17 17.58.01

  • 800 g peenelt tükeldatud lillkapsast
  • 235 ml vett või puljongit
  • 1 viilutatud sibul
  • 2 tükeldatud küüslauguküünt
  • 1 spl õli
  • soola, pipart

Prae sibulat ja küüslauku kergelt suures potis kuuma õli sees kuni need pehmenevad. Vala sisse ka tükeldatud lillkapsas ja kuum vesi või puljong. Kata pott tihedalt kaanega ja keera kuumus nii madalaks kui võimalik. Auruta 5 min kuni 10 min, vahepeal segades ja kontrollides, et aurutamiseks oleks küllalt vedelikku. Keera kuumus maha ja püreesta poti sisu kohe saumiksriga. Maitsesta soola ja pipraga. Püreesta kuni mass on ühtlane ja kreemine. Serveeri kuumalt!

This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s