Metsaseenekreemiga küpsetatud kanaliha koos pestose kartulipudruga

Pole vist palju asju, mis oleks paremad kui eriti rammus seenekreem ja kreemine kartulipuder.

kuuele

2014-11-17 18.22.30

Kanakoivad (208 kcal/100 g)

  • 4 kanakoiba
  • 300 g metsaseeni
  • 120 g võid
  • 25 g peterselli
  • soola, pipart

Kartulipüree (137 kcal/100 g)

  • 1,4 kg kartulit
  • 350 ml piima
  • 210 g 10-protsendilist hapukoort
  • 120 g võid
  • 35 g pestot

Puhasta seened ja lõika väiksemateks tükkideks. Prae pannil õli ja vähese võiga pruuniks ning maitsesta soolaga. Jäta jahtuma. Kalla pool seentest toasooja või peale ja püreesta saumiksriga. Sega sisse ülejäänud seened ja hakitud petersell. Maitsesta.

Maitsesta kanakoibi soola ja pipraga. Uurista näppudega kanaliha ja naha vahele tühimik. Täida see seenevõiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

Keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees. Kurna ja tambi pudrunuiaga katki. Lisa maitseks veel soola ja vala putru segades osade kaupa hulka kuum piim, sulatatud või ja hapukoor. Kui segu tundub küllalt pehme, hakka seda kloppides vahustama. Ühtlasele sametise konsistentsiga pudrule lisa lõpuks pesto.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s