Purpurne supp peedi, seente ja läätsedega

Pole vist enam kellegi jaoks saladus, et ma armastan suppe. Ja peeti. Kuigi ma sama toitu enamasti mitu korda ei tee, siis seda suppi olen juba kaks korda teinud. Pidin emale ka näitama, kui hea see on!

Idee Oma Maitsest.

neljale (40 kcal/100 g)

  • 360 g peeti
  • 200 g porgandit
  • 8 g tšillit
  • 15 g küüslauku
  • 1 spl rapsiõli
  • 1,5 l puljongit
  • 100 g punaseid läätsi
  • 160 g soolatud metsaseeni
  • 70 g kirsstomateid

Haki peet kuubikuteks ja lõika porgand ratasteks. Kuumuta potis õli ning viska peet ja porgandid sisse. Kuumuta kuni need muutuvad kergelt vetruvaks. Lisa juurde peeneks hakitud tšilli ja küüslauk. Vala peale kuum puljong ja keeda kuni peedid/porgandid poolpehmed. Lisa läätsed ja keeda u 10 minutit. Viska sisse seened, kuumuta minut ja keera kuumus kinni. Nüüd lisa poolitatud kirsstomatid, pane potile kaas peale ja jäta supp kümneks minutiks seisma. Serveeri hakitud peterselliga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s