Suvikõrvitsapõhjaga pitsa

Kui tahad veidi tervislikumat pitsat, siis suvikõrvitsapõhjaga pitsa on just sulle! Suvikõrvitsa boonus on see, et sellest ei jää põhjale mingit kõrvalmaitset (nagu nt lillkapsa puhul).

Idee siit.

kahele (149 kcal/100 g)

2014-08-25 19.02.01

Pitsapõhi:

  • 700 g suvikõrvitsat
  • 80 g riivitud parmesani
  • 3 sl riisijahu
  • 2 sl nisujahu
  • 1 muna
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 2 küüslauguküünt
  • pisut soola

Tomatikaste:

  • 500 g purustatud tomateid või küpseid kodumaiseid tomateid
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sibul
  • õli
  • kuivatatud punet
  • soola
  • suhkrut
  • pipart

Peale:

  • 85 g  suitsupeekonit
  • 125 g mozzarella juustu

Riivi suvikõrvits peene riiviga ning purusta blenderis kuni saavutad püreese massi. Küpseta 5 minutit mikrolaineahjus. Jahuta.

Suvikõrvitsa jahtumise ajal valmista tomatikaste. Selleks kuumuta pannil õli, lisa peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Tee värsketele tomatitele noaga ristlõige ja kasta korraks keevasse vette. Nõruta, jahuta veidi ja koori ning puhasta. Kui kasutad purustatud tomateid, haki need eelnevalt peeneks. Lisa tomatitele pune ning keeda vaiksel tulel kaane all 20 minutit. Maitsesta soola, suhkru ja musta pipraga.

Kasuta tihedat kangast või mitmekordset marlit ning tõsta jahtunud suvikõrvits sinna sisse, pigista välja nii palju vedelikku kui võimalik.

Sega suvikõrvitsaga peeneks riivitud parmesan, riisi- ja nisujahu, lahtiklopitud muna ja maitseained.

Vormi tainast pall ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru pall pannile lapikuks, kuid jälgi, et ääred ei jääks väga õhukesed.

Tõsta pitsa ahju ning kuumuta ahi grillrežiimil 230 kraadini, küpseta põhja umbes 8 min kuni 12 minutit või kuni põhi hakkab kergelt pruunistuma.

Võta pitsa ahjust välja, määri peale tomatikaste, lao peale peekon ja mozzarellaviilud. Küpseta kuni juust hakkab sulama ning serveeri soojalt.

2014-08-25 18.20.20 2014-08-25 18.22.20 2014-08-25 18.23.51 2014-08-25 18.26.03 2014-08-25 18.40.12

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Suvikõrvitsapõhjaga pitsa

  1. Pingback: Lillkapsapõhjaga pitsa | Cook the day away!

  2. Felicia says:

    You ought to take part in a contest for one of the greatest sites on the web.
    I most certainly will highly recommend this blog!

    Like

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s