Supp röstitud kartulist, sibulast ja küüslaugust

Mõnus on teha toitu, mille jaoks ei pea isegi poodi minema, sest kõik koostisosad on kodus alati olemas. Maitseb nagu sibulase praekartuli ja kreemise kartulipudru segu ehk siis super! Mul tuli suht paks supp, sest lisasin kartulit rohkem kui algretseptis, aga ma eelistangi paksemaid püreesuppe. Kes tahab vedelemat, lisagu julgelt vähemalt 100 ml rohkem puljongit.

Idee siit.

neljale (43 kcal/100 g)

2014-11-25 17.58.01

  • 600 g kartulit
  • 300 g sibulat
  • õli
  • soola, pipart
  • 30 g küüslauku
  • 900 ml kuuma köögiviljapuljongit
  • 1 spl sulatatud juustu

Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Koori kartulid ja sibulad. Lõika kartulid u 1,5 cm läbimõõduga kuubikuteks ja sibulad neljaks sektoriks (mis lammuta veidi laiali). Aseta köögiviljatükid ahjuplaadile, nirista peale veidi õli ja maitsesta soola-pipraga. Küüslaugupeal lõika tipmine kolmandik ära: nii, et küüslauguküünte ülemised osad kergelt paistavad. Muus osas jäta küüslauk koorimata-lammutamata. Paiguta küüslauk köögiviljade juurde ahjuplaadile.

2014-11-24 12.14.38

Aseta köögiviljadega plaat ahju ning rösti 200 kraadi juures umbes 45 min (kuni kartulid-sibulad pehmed ja pealt kergelt pruunid). Tõsta plaat ahjust välja.

Röstitud kartulid ja sibulad tõsta potti, lisa juurde kuum puljong ja püreesta saumiksriga. Viimasena lisa juurde koorte seest väljapigistatud küüslauguküüned ja lusikatäis sulatatud juustu ning püreesta veelkord läbi. Aseta pott korraks tulele, lase supp podisema ja maitsesta vajadusel soolaga. Serveeri koos krõbeda leivaga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s