Plov

Minu jaoks teeb selle toidu just maitseroheline, mida tasub rohkelt lisada!

Idee siit.

kuuele

2014-11-27 19.43.04

  • 450 g sea kaelakarbonaadi
  • 160 g sibulat
  • 130 g porgandit
  • 450 g riisi
  • soola, pipart
  • 400 g purustatud tomateid
  • 20 g küüslauku
  • keevat vett
  • tilli, peterselli, rohelist sibulat

Lõika liha suupärasteks tükkideks. Prae pannil lihatükke u 15 min, kuni vedelik lihatükkide ümber on muutunud selgeks ja liha hakkab kergelt pruunistuma (mul on nii hea pann, et õli ei kasutanud üldse). Kalla sealiha paksupõhjalisse ja mittenakkuvasse potti. Lisa hakitud sibul ja porgand ning hauta paar minutit. Lisa riis, sega läbi ja lase minut kuumeneda. Viimasena lisa sool, pipar, tomatid ja hakitud küüslauk ning kalla peale keev vesi (nii, et riis oleks kaetud). Hauta madalal kuumisel ning lisa vedeliku imendudes veel kahel korral vett. Ajaliselt haudub toit u pool tundi. Katsu mitte eriti segada, kuid jälgi, et toit poti põhja ei kõrbeks. Kui toit valmis, lisa hakitud tilli, peterselli ja rohelist sibulat ning lase maitsetel paar minutit kaane all tõmmata.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s