Peedifalafelid

Eriti värvikirev õhtusöök.

Idee Oma Maitsest

kuuele (133 kcal/100 g)

2014-12-03 19.25.10

  • 1 spl õli
  • 170 g sibulat
  • 2 400-grammist purki kikerherneid
  • 500 g toorest peeti
  • 100 g riivsaia
  • 1 muna
  • 1 spl maapähklivõid
  • soola, pipart

Serveerimiseks

  • 300 g maitsestamata jogurtit
  • soola, pipart
  • maitse järgi tomatit, kurki
  • tortiljasid
  • 3 peotäit verevat oblikat

Pane ahi 200 kraadi peale soojenema. Kuumuta hakitud sibulad pannil õlis pehmeks. Kraabi sibulad köögikombaini, lisa nõrutatud kikerherned, kaks kolmandikku riivitud peedist, riivsai, muna ja maapähklivõi. Surista jämedamaks massiks, tõsta kaussi ja pane hulka ülejäänud riivpeet ning sool-pipar.

Tee külma vee all märjaks kastetud kätega tainast u 20 palli ja tõsta piisavaid vahesid jättes ahjuplaadile. Küpseta 25 min, et pallid läbi küpseksid ja krõbedaks muutuksid.

Serveerimiseks jogurt soola-pipraga. Tõsta tortilja põhjale veidi kastet, tükelda peale kurk-tomat ning krooni kuumade või toasoojade falafelidega ning vereva oblikaga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s