Karamellikreemiga täidetud piparkoogid

Vaheldus tavapärastele piparkookidele.

Idee siit.

467 kcal/100 g

2014-12-03 19.57.49

Kõigepealt valmista karamellikreem.

  • 2 dl vahukoort
  • 3 spl valget suhkrut
  • 2 spl pruuni suhkrut
  • 1 spl võid
  • 1 tl vanillisuhkrut

Sega vahukoor valge ja pruuni suhkruga. Tõsta paksupõhjaline pott pliidile ning keeda madalal kuumusel kuni segu pakseneb (u 10 min kuni 15 min). Lisa või ja vanillisuhkur ning sega läbi. Vala purki ja lase jahtuda. Segu on kuumalt suhteliselt vedel, kuid külmkapis seistes pakseneb ja saavutab õige konsistentsi.

Minul ei läinudki kreem paksuks, nii et võimalusel soovitaks kasutada oma lemmikut läbiproovitud karamelliretsepti. Liiga vedelat kreemi on väga raske piparkoogi täidiseks panna ja sellega on ka väga suur oht, et see voolab ahjus piparkoogi vahelt välja. Täidisena võiks proovida ka nt Nutellat!

Nüüd võid piparkookide juurde asuda.

Rulli 500 g piparkoogitainast jahusel laual õhukeseks. Lõika suurema vormiga tainast ühesuurused kujud. Aseta ühe piparkoogi keskele paksenenud karamellikreemi ning tõsta samasugune kuju selle peale, surudes ääred kokku. Tee samamoodi ülejäänud piparkookidega. Küpseta täidetud piparkooke 180-kraadises ahjus u 15 min.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s