Pehme piparkook maapähklise šokolaadiglasuuriga

Üks jõulune ja pehme kook šokolaadikatte all. Soovi korral võid tainasse lisada veel hakitud kuivatatud puuvilju, pähkleid, rosinaid, mandleid ja kõike, mis sinu arvates sinna sobiks. Mul tuli kook veidi kuiv, aga tassi tee kõrvale sobis ideaalselt.

Idee siit.

357 kcal/100 g

2014-12-12 19.34.48

  • 300 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 2 tl piparkoogimaitseainet
  • 150 g suhkrut
  • 100 ml õli
  • 300 ml piima + 1 tl õunaäädikat

Glasuur:

  • 130 g tumedat šokolaadi (kui tahad paksemat glasuurikihti, siis 200 grammi šokolaadi)
  • 2 spl maapähklivõid

Pane ahi 180 kraadi juurde eelkuumenema ja kata 24 cm koogivorm küpsetuspaberiga. Sega nisujahu küpsetuspulbri, sooda ja piparkoogimaitseainega läbi. Teises kausis sega jõuliselt läbi õli ja suhkur. Kolmandas kausis sega piim äädikaga ja lase pool minutit seista. Vala piima-äädikasegu õli-suhkrusegule ja sega korralikult läbi. Kui ahi on vajaliku temperatuuri saavutanud, sega kuivained märgade ainetega läbi, vala koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 35 minutit või kuni tikk jääb kooki torgates puhtaks. Pane kook jahtuma.

Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaad veevannil. Lisa maapähklivõi ja sega kuni tekib ühtlane glasuur. Eemalda kook koogivormist ning määri glasuuriga kokku. Lase enne serveerimist natuke jahedas tahkuda.

2014-12-12 19.34.33

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s