Riisi ja seentega kundjumid hapukoore-seenekastmes

Kundjumid on justkui pelmeenid, aga need ei keedeta, vaid praetakse. Pärast seda kallatakse need üle hapukoore ja paksu seeneleemega ning hautatakse ahjus 20 min kuni 25 min. Ma asendasin 30-protsendilise hapukoore 10-protsendilisega, et toitu tervislikumaks teha, nii et minu leem polnud paks.

See on väga ajamahukas toit, mille ajakirjas esitatud retsept oli vigane, nii et algse taina pidin ära viskama. Õnneks leidsin Internetist hea hot water crust pastry retsepti ja teine tainalaar raisku ei läinud. Täidist oli väikeste kundjumide jaoks liiga palju, nii et pärast ühe ahjuplaaditäie valmis vorpimist andsin alla ja tegin ülejäänud tainast/täidisest hiigel-kundjumi, mida kastmesse ei pannudki.

Idee Oma Maitsest.

neljale (177 kcal/100 g)

2014-12-12 19.20.02

Tainas

  • 500 g nisujahu
  • 200 ml vett
  • 100 g õli

Täidis

  • 2oo g kana kintsuliha
  • 250 g sibulat
  • 200 g soolaseeni
  • 150 g riisi
  • 3 muna
  • pipart, soola

Puljong

  • 800 ml köögiviljapuljongit
  • 150 g 10-protsendilist hapukoort
  • 50 g peterselli
  • 20 g küüslauku

Taina jaoks sega omavahel õli ja keev vesi ning lisa jahule. Sega kiiresti. Pane tunniks külmkappi seisma. Pärast jahutamist pane tainas jahuga ülepuistatud pinnale ja vormi sellest ristkülik. Keera üks kolmandik tainast keskele ja suru näppudega alla. Tee sama teise kolmandikuga. Korda voltimist kaks korda. Suru tainas taaskord ristkülikuks ja pane veel pooleks tunniks külmikusse. (Piltidega juhendi leiab siit.)

Täidise jaoks lõika kanaliha väikesteks kuubikuteks ja prae. Tee sama sibulaga. Kui sibul juba peaaegu valmis, pane korraks pannile ka tükeldatud seened. Keeda riis. Keeda ka munad ja koori. Sega omavahel kõik koostisosad ning lisa sool ja pipar.

Rulli külmkapis seisnud tainas õhukeseks ja lõika purgisuuga väikesed ringid. Iga ringi peale aseta lusikatäis täidist. Murra täidisega tainaring kokku ja vajuta ääred hoolikalt kinni.

Valmista köögiviljapuljong (pulbri või kuubikutega).

Pane kundjumid ahjuplaadile ja aseta 20-minutiks 150-kraadisesse ahju. Seejärel tõsta kundjumid ahjuvormi ja vala üle puljongiga, millesse on segatud hapukoor. Lisa hakitud küüslauk ja petersell. Pane uuesti 20 minutiks ahju. Serveeri koos puljongiga.

2014-12-12 18.53.55

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Riisi ja seentega kundjumid hapukoore-seenekastmes

  1. Pingback: Pelmeenid | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s