Kevadine köögiviljasalat

Minu lemmik kartulisalat, mis meenutab lapsepõlves vanaisa tehtut :) Kuna ma majoneesi ei armasta, siis on see hapukoorega retsept mu meelest parim.

viiele (93 kcal/100 g)

2014-12-14 11.55.49

  • 170 g kurki
  • 170 g kalkunifileesinki
  • 125 g redist
  • 450 g keedetud kartulit
  • 2 keedetud muna
  • 30 g rohelist sibulat
  • (murulauku, tilli)
  • 115 g lehtsalatit või Hiina kapsast

Kaste:

  • 300 g 10-protsendilist hapukoort või maitsestamata jogurtit
  • sidrunipipart, soola
  • 1 tl (8 g) sinepit
  • 1 sl sidrunimahla
  • 2 sl (30 g) oliiviõli

Koori ja tükelda kurk väikesteks kuubikuteks. Lõika sink, redis, kartulid ja munad sobiva suurusega tükkideks. Sega kastmeained omavahel ja maitsesta. Sega omavahel kaste ja salatiained. Lisa tükeldatud roheline sibul ja soovi korral murulauk või till. Lao vaagnale pestud ja nõrutatud salati või Hiina kapsa rebitud lehed ning aseta lehtede peale kuhjana salat. Maitserohelise võid puistata ka salatikuhja peale.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kevadine köögiviljasalat

  1. Pingback: Kodujuustu-kartulisalat | Cook the day away!

  2. Pingback: Koorene kartulisalat | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s