Karamellised müslibatoonid

Magusad ja energiast pakatavad müslibatoonid, mis sõbrannale jõulukingiks tegin. Päris suur kiusatus oli kõik ise ära süüa! Koostisosi ja koguseid võib vastavalt oma soovile muuta, peaasi, et tahke ja vedela vahekord umbes samaks jääks.

Idee siit.

12 tk (506 kcal/100 g)

2014-12-13 19.38.59

  • 150 g täisterakaerahelbeid
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl soola
  • 70 g tükeldatud (mets)pähkleid
  • 20 g mandleid
  • 60 g rosinaid
  • 65 g jõhvikaid
  • 20 g kookoshelbeid
  • 50 g purustatud pähkleid või mandleid (panin 25 g pähkleid ja 25 g mandleid)
  • 20 g päevalilleseemneid
  • 20 g kõrvitsaseemneid
  • 1 spl seesamiseemneid
  • 85 g võid
  • 115 g mett
  • 100 g pruuni suhkrut

Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Pane 20 cm x 25 cm vormi sisse küpsetuspaber ja aseta see kõrvale.

Sega kausis kokku kaerahelbed, kaneel, sool, pähklid, mandlid, rosinad, jõhvikad, kookoshelbed, purustatud pähklid ja kõik seemned.

Pane või ja mesi pannile. Kuumuta madalal kuumusel kuni või on sulanud. Lisa suhkur, hoides panni kõige madalamal kuumusel, mis pliidil võimalik. Sega pidevalt kuni suhkur on täielikult sulanud. Lase segu keema ning keeda seda viis minutit, pidevalt segades, kuni segust on moodustunud ühtlane karamellikaste.

Vala see kuivadele koostisosadele, sega ja kraabi ettevalmistatud küpsetusvormi. Vajuta lusika tagaosaga või kätega tugevalt vormi sisse tasaseks. Küpseta 15 minutit kuni ääred hakkavad pruunistuma.

Võta ahjust välja, lase pool tundi jahtuda ning lase mõned tunnid toatemperatuuril või külmkapis seista. Kui see on täielikult maha jahtunud, lõika batoonid. Säilita külmkapis.

2014-12-13 19.37.03

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Karamellised müslibatoonid

  1. blaipai says:

    ooooooiiiiii kui head..

    Like

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s