Vürtsikas pirni-šokolaadikeeks

Ei saa sel aastal jõulumaitsest kuidagi küllalt, nii et küpsetasin ülimahlase ja mõnusa keeksi. Mulle tundus, et keeks sai isegi liiga niiske (ehk pirni oli liiga palju) ja ei püsinud väga hästi koos. Ilmselt oleks pidanud sel enne torkimist veidi rohkem jahtuda laskma, aga ei suutnud sellele lõhnale vastu panna!

Idee siit.

257 kcal/100 g

2014-12-17 19.23.39

  • 250 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,75 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 0,75 tl kaneeli
  • 2 sl kakaod
  • näpuotsaga soola
  • 4 pirni (u 700 g)
  • 150 g toatemperatuuril võid
  • 100 g fariinsuhkrut
  • 80 g valget suhkrut
  • 3 muna
  • 150 g Kreeka jogurtit

Glasuur

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 50 g võid
  • 3 sl keedetud kondenspiima

Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja pane keeksivormi küpsetuspaber.

Sega kausis kokku jahu, küpsetuspulber, piparkoogimaitseaine, vanillsuhkur, kaneel, kakao ja sool. Tükelda pirnid.

Vahusta või ja suhkrud kohevaks vahuks. Seejärel lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Nüüd lisa Kreeka jogurt. Sega juurde kuivained. Viimasena lisa pirnitükid ja sega õrnalt läbi. Kalla tainas keeksivormi ja küpseta kuni 60 minutit.

2014-12-17 19.06.39

Jahtunud keeksile valmista šokolaadiglasuur. Selleks sulata šokolaad ja või, sega juurde kondenspiim. Lase glasuuril natuke jahtuda ja kalla soojana keeksile.

2014-12-17 19.11.02

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s