Kaneelitäidisega hapukoorepannkoogid

Pere küllatuleku puhul sai tehtud veidi erilisemaid pannkooke, millel väga efektne välimus. Aga maitsegi ei jäänud palju alla!

Idee siit.

neljale (306 kcal/100 g)

2014-12-19 18.16.49

Pannkoogid

  • 2 muna
  • 1 sl suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 500 g 10% hapukoort
  • 240 g jahu
  • 1 tl soodat

Täidis

  • 100 g pehmet võid
  • 75 g pruuni suhkrut
  • 1 tl kaneeli

Kõigepealt valmista täidis. Sega omavahel pehme või, suhkur ja kaneel. Pane täidis peene otsikuga pritskotti.

Valmista pannkoogi tainas. Klopi munad kergelt lahti, lisa suhkur, sool, hapukoor ja soodaga segatud jahu. Sega ühtlaseks.

Küpseta pannkooke mittenakkuval pannil keskmisel kuumusel tilga kookosõliga. Ühe pannkoogi jaoks arvesta 1,5 spl tainast, siis mahub muster ilusti ära. Tõsta lusikaga pannile kolm pannkooki ja joonista kiirelt kookide keskele kaneelitäidisega keerud. Kui pannkoogid on ühelt poolt küpsenud, keera need kiirelt, kuid ettevaatlikult ümber. Lase kookidel 2 minutit rahulikult küpseda ning alles siis liiguta ja keeruta neid laialivalgunud täidises. Kui ümberpööratud pannkooke pannil liiga vara liigutada, võib samuti muster sassi minna. Pärast iga pannitäit tuleb pann köögipaberiga puhtaks pühkida, sest suhkur läheb muidu kärssama.

Serveerisin koduse õunamoosi ja keedetud kondenspiimaga.

2014-12-19 17.06.48

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s