Praekapsa-tofupirukas

Ise ei söö ma praekapsast ega hapukapsast üldse, aga kuna perele need meeldivad, siis mõtlesin jõuluks sellise piruka koju kaasa küpsetada. Enam lihtsam ja jõulusem ei saaks see olla. Üllataval kombel aga maitses see isegi mulle!

Idee siit.

2014-12-22 19.02.10

  • 500 g lehttainast (ostsin Rimi oma, kus kaks tükki sees)
  • 250 g tofut (kasutasin tilli ja peterselliga tofut)
  • 1 spl paprikapulbrit
  • 1 purk Põltsamaa Felixi praekapsast porgandiga (520 g)
  • 5 spl kohvikoort (võib ka ära jätta)

Tõsta tainas mõned tunnid enne kokkamist sügavkülmast tavalisse külmkappi, et see saaks piisavalt sulada. Pane ahi 200 kraadi juurde eelkuumenema ning valmista täidis. Selleks pane mittenakkuvale pannile kuubikuteks lõigatud tofu ja prae, kuni tofukuubikud on kuldpruunid. Lisa paprikapulber, sega ning prae veel umbes pool minutit. Seejärel lisa praekapsas ja soovi korral kohvikoor. Sega kõik korralikult läbi ning prae paar minutit, kuni vedelikku on natuke vähemaks jäänud. Kata 26 cm läbimõõduga ümmargune lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Rulli mõlemad tainaruudud natuke õhemaks (minul see ei õnnestunud ja pigem rikkusin taina ära). Aseta üks tainaruut koogivormi põhja ning näpista ääred ümaramaks. Lisa kogu täidis. Nüüd aseta teine tainaruut kõige peale ning näpista alumise ja ülemise taina ääred kokku ja silu ääri natuke ümaramaks. Torka kahvliga pirukasse mõned augud. Küpseta 200 kraadi juures umbes pool tundi või kuni pealt kuldpruun. Lase enne lahtilõikamist ja serveerimist natuke jahtuda.

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s