Ungaripärane veiselihahautis letšo ja kartuliga

Üks mõnus kodune hautis. Tegin toitu ahjus madalal kuumusel, nii et see ei tahtnud kuidagi valmis saada. Seega kruttisin kuumust juurde ja kuivatasin liha liialt ära. Ehk siis ilmselt oleks hea toit tulnud, aga ise rikkusin ära :D

Idee siit.

neljale (120 kcal/100 g)

2014-12-26 19.18.20

  • 540 g pehmet kondita veiseliha või valmis tükeldatud guljašiliha
  • 270 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 2 spl õli
  • 2 spl paprikapulbrit
  • soola
  • 680-grammine purgitäis letšot
  • 1 tl suhkrut
  • 7 musta pipra tera
  • 560 g kartulit
  • värsket hakitud peterselli (u 20 g)

Tükelda lihatükk umbes 2 cm suurusteks kuubikuteks. Poolita sibulad ja viiluta, haki küüslauguküüs. Kuumuta pannil õli. Prae sibul ja küüslauk läbipaistvaks, tõsta haudepotti.

Pruunista samal pannil liha, lisa paprikapulber ja maitseks soola, sega läbi. Tõsta potti.
Lisa haudepotti letšo, teelusikatäis suhkrut ja pipraterad. Hauta kaane all madalal kuumusel 1 tund.

Lisa tükeldatud kartulid ja hauta veel u 45 minutit. Jälgi, et kartulid oleksid vedelikuga kaetud, siis küpsevad nad kiiremini. Hoia kuumus madal ja sega aeg-ajalt põhjast, et hautis kõrbema ei läheks. Raputa valmis toidule värsket hakitud peterselli.

2014-12-26 19.17.07

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s