Ahjukartulilaevukesed herne-praesibulatambiga

Eriti lihtne viis tavapäraste ahjukartulite asemel midagi põnevamat valmistada. Herne-praesibulatamp kõlab mittemidagi ütlevalt, aga see on ülimaitsev! Ja eriti mõnus on see, et laevukesed maitsevad jahtunult sama hästi kui soojalt.

Idee siit.

14 laevukest (65 kcal/100 g)

2014-12-27 17.41.20

  • 7 ühesuurust keskmist kartulit
  • natuke soola
  • õli
  • 250 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 400 g külmutatud rohelisi herneid
  • 200 ml vett
  • natuke pipart
  • soola vastavalt maitsele
  • 1 tl sojakastet
  • 1 tl palsamiäädikat
  • tilli, rohelist sibulat
  • 10-protsendilist hapukoort

Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Samal ajal pese ja koori kartulid, lõika pikkupidi pooleks ning uurista väikese noaga ettevaatlikult kartulipoolikute sisu välja. Järelejäänud sisu saad hiljem ära praadida ja niisama süüa. Aseta õõnestatud kartulipoolikud ahjuplaadile, lisa igale kartulipoolikule veidi õli ning soola. Hõõru kõik kartulid hoolikalt õli ja soolaga sisse ning pane kuuma ahju 35 minutiks küpsema.

Samal ajal kui kartulid küpsevad, valmista hernetamp. Selleks vala pannile veidi õli, aja kuumaks ning lisa hakitud sibul. Prae sibulaid, kuni need on kuldpruunid. Lisa hakitud küüslauk, sega läbi ning lisa külmutatud herned. Vala peale vesi, sool, pipar, sega kõik korralikult läbi ning jäta kõrgele kuumusele kaane alla 10 minutiks podisema. Kui herned on pehmed, vala need kaussi, lisa sojakaste ja palsamiäädikas ning tambi kartulipudrutambiga pudrusemaks. Kui kartulid on pehmed, võta need ahjust välja, lisa igasse poolikusse umbes 1 supilusikatäis hernetäidist ning pane tagasi ahju 10 minutiks küpsema. Serveeri laevukesi koos hapukoorekastme, tilli ja rohelise sibulaga.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ahjukartulilaevukesed herne-praesibulatambiga

  1. Pingback: Punase kapsa rullid kruubipudru-grillkastme täidisega | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s