Suitsujuustune kartuli-hakklihavorm

Pärast pühade ajal vaaritatud peeneid ja põnevaid roogasid tundus see lihtne ja kodune toit, mis taldrikulgi eriti kena välja ei näe, kuidagi eriti hea. See on hämmastav, kuidas vahel on need kõige lihtsamad asjad kõige paremad! Muidugi sisaldas see patuselt palju kaloririkkaid asju, aga vahel võib endale selliseid toite lubada. Soovitan igatahes soojalt!

Idee siit.

kuuele (202 kcal/100 g)

2014-12-28 18.24.15

  • õli
  • 230 g sibulat
  • 30 g küüslauku
  • 480 g veisehakkliha
  • 1 kg kartuleid
  • 100 g riivjuustu
  • 200 g suitsujuustu
  • 3 dl vahukoort
  • soola, pipart

Kuumuta pannil õli ning lisa tükeldatud sibul ja hakitud küüslauk. Prae kuni need on kuldsed. Lisa hakkliha ja prae kuni liha punane värvus kaob. Maitsesta kergelt soolaga. Koori kartulid ja riivi need jämeda riiviga. Keeda riivitud kartuleid 5 minutit soolaga maitsestatud vees, nõruta ja vala kaussi. Sega juurde sibul, küüslauk, liha, riivitud juustud ning vahukoor. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu ahjuvormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

2014-12-28 18.38.57

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s