Vana Tallinna maitselised martsipani-rabarberitaskud

Pärmi-lehttainas on mu lemmik. Selles on ühendatud nii pärmi- kui ka lehttaina parimad omadused. Seega on enamik sellest tehtud asju mu jaoks vastupandamatud. Need saiakesed on eriti mõnusad: mahlased ja pehmed. Rabarbrit võib rohkemgi lisada. Vähemalt ma tundsin, et täidisest jäi veidi puudu, aga kahjuks polnud rohkem sulama võetud.

Idee siit.

10 tk (285 kcal/100 g)

2014-12-30 16.52.41

  • 200 g rabarberit
  • 2 spl suhkrut
  • 160 g Vana Tallinna martsipani (4 pakki)
  • 125 g Tere vanillipudingut
  • 2 spl fariinsuhkrut
  • 1 spl tärklist
  • 500 g pärmi-lehttaigent
  • 10 hambaorki

Koori ja haki rabarbrid väikesteks tükkideks, sega 2 spl suhkruga ja jäta mõneks ajaks seisma. Haki martsipan pisikesteks tükkideks. Sega juurde vanillipuding, fariinsuhkur ja tärklis. Vala rabarberitest nõrgunud vesi ära ning sega rabarbrid martsipani-pudinguseguga. Rulli tainas lahti, nii et saaks lõigata 10 ruutu. Tõsta iga ruudu keskele u 1 spl täidist. Suru iga ruudu otsad kokku ja kinnita need hambaorgiga. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit kuni 30 minutit (seni, kuni pealt kuldpruuniks tõmbuvad). Lase veidi jahtuda.

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s