Läätsepallid

Täitvad taimsed pallid, mis püsisid väga hästi koos. Algses retseptis praeti palle enne ahjupanekut õlis, aga ma jätan selle etapi ka lihapallide puhul alati vahele. Kui võimalik õli ja praadimist vältida, siis ma seda ka teen :) Said ka ahjus korralikult valmis ja ei lagunenud ära. Kõrvale tegin vürtsikad vodka-tomatikastmega penned.

Idee siit.

umbes 40 pallikest (366 kcal/100 g)

2015-01-04 16.03.02

  • 150 g kooritud päevalilleseemneid
  • 200 g rohelisi läätsi
  • 100 g riisi
  • 1 spl õli
  • 150 g sibulat
  • 0,5 tl soola
  • natuke pipart
  • 20 g küüslauku
  • 4 spl suitsust grillkastet (nt Santa Maria American BBQ Sauce Original ) (u 90 g)
  • 2 spl paprikapulbrit
  • 1 muna
  • 2 tl köögiviljapuljongi pulbrit
  • 80 g riivsaia
  • 60 g riisijahu

Leota päevalilleseemneid mõni tund või üle öö. Keeda läätsed ja riis koos täiesti pehmeks, peaaegu pudruks.

Samal ajal kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul, sool ja pipar. Prae umbes 3 minutit, kuni sibul on kuldpruun. Lisa hakitud küüslauk. Prae umbes 30 sekundit ja võta tulelt.

Kurna läätsed ja riis korralikult, et kogu vedelik saaks välja. Kurna ka leotatud päevalilleseemned, sega need grillkastmega läbi ning püreeri saumiksriga ühtlaseks.

Sega läätse-riisisegule hulka praetud sibul ja küüslauk. Lisa paprikapulber, püreeritud päevalilleseemned, lahtiklopitud muna, puljongipulber, riivsai ja riisijahu. Sega kõik hoolikalt läbi.

Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Vormi tainast pallikesed ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 220 kraadi juures 10 minutit. Seejärel keera kuumus 180 kraadi peale ja küpseta veel 40 minutit.

2015-01-05 18.20.17

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s