Kana paprika, seente ja India pähklitega

Vokkide puhul on koostisosade nimekiri tihti pikk, aga kui kõik asjad lauale ritta seada ning ettevalmistused/lõikumised ära teha, läheb vokkimine kiirelt! Ja nii mahlast kana pole ma kodus suutnud kunagi varem valmistada! See lihtsalt sulas suus.

Idee siit.

kuuele (147 kcal/100 g)

2015-01-08 18.14.14

  • 4,5 spl sojakastet
  • 1,5 spl kuiva valget veini
  • 1,5 tl suhkrut
  • 1,5 spl maisitärklist
  • 3/4 tl soola
  • 700 g broilerifileed
  • 250 g šampinjone
  • 3 spl kanapuljongit
  • 3 spl õli
  • 1 spl ingveripüreed
  • 30 g hakitud küüslauku
  • 275 g punast paprikat (2 keskmist)
  • 100 g pannil röstitud ja tükeldatud India pähkleid
  • rohelist sibulat

Alusta marinaadist. Sega omavahel 3 spl sojakastet, valge vein, suhkur, tärklis ja sool. Tükelda kanafilee ning aseta marinaadi vähemalt 20 minutiks. Tükelda šampinjonid ja paprikad ning valmista 3 spl kanapuljongit.

Kuumuta vokkpann, kalla sinna pool õlikogusest ning voki ingverit kiirelt. Lisa kanatükid ning voki need poolküpseks. Kalla kana ja ingver pannilt ära ning pühi pann puhtaks.

Aseta sama pann uuesti tulele, kuumuta teine osa õlist ning prae kiirelt küüslauk läbi. Lisa seened ja paprika ning voki umbes minut. Lisa pannile 3 spl puljongit. Lase vedelikul aurustuda ning lisa eelnevalt kiirelt läbi praetud kanatükid ingveriga. Kalla juurde 1,5 spl sojakastet ja pähklid ning voki, kuni kana on läbi küpsenud. Väldi üleküpsetamist, kui tahad mahlast tulemust.

Puista juurde hakitud rohelist sibulat. Serveeri keedetud täisterariisiga.

2015-01-08 18.16.02

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s