Kana-juustupirukas

Pirukad on nii maitsvad, aga kuna nad on ka väga rammusad, siis teen neid vaid tähtpäevade puhul. Tavapärase nisujahupõhja asendasin teisest retseptist võetud kartuli-riisijahu-täisteranisujahu põhjaga. Algsest retseptist jätsin välja ananassi ning lisasin omalt poolt peekoni ja tomatid. Sinihallitusjuustu ma ise ei söö, aga selles pirukas ei olnud see üldse häiriv. Oeh, tahaks veel üht tükki!

Idee siit ja siit.

227 kcal/100 g

2015-01-13 18.18.32

Põhi:

  • 150 g keedetud kartulit
  • 120 g võid
  • näputäis soola
  • 120 g riisijahu
  • 50 g täisteranisujahu
  • 2 spl vett

Koori ja riivi kartulid. Näpi toasoe või, sool, riivitud kartulid ja jahud omavahel segamini. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus u 7 minutit.

Kate:

  • 300 g broilerifileed
  • 40 g Ameerika toorsuitsupeekonit
  • soola, pipart
  • 80 g sibulat
  • 160 g punast paprikat (1 suurem)
  • 100 g sinihallitusjuustu
  • 250 g riivjuustu
  • 2 dl vahukoort
  • 1 muna
  • 220 g tomatit (2 keskmist)

Eelneval õhtul pane kana omale meeldivasse marinaadi. Järgmisel päeval pruunista broileritükid ja peekon marinaadimahlades. Vajadusel maitsesta. Lisa hakitud sibul ja paprika, prae veel umbes 5 minutit. Tõsta tulelt, sega juurde sinihallitusjuustu tükid, riivjuust ja muna-koore segu. Vala täidis eelküpsetatud põhjale, kaunista tomativiiludega ja küpseta piruka valmimiseni (täidis on hüübinud ja pirukas hakkab pealt pruuniks minema), umbes 30 minutit.

2015-01-13 17.25.482015-01-13 19.50.56

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s