Suvine mustikakook

Kreemidega koogid on ühed parimad, olgu need siis sidrunikreemiga või keedukreemiga jne. Minu jaoks jäi kook veidi liiga mahedaks though. Samuti suutis soe läbikuumutatud tarretis keedukreemikihi liiga vedelaks teha.

Idee siit.

251 kcal/100 g

2015-01-17 15.57.49

Põhi:

  • 150 g võid
  • 210 g nisujahu
  • 1 spl suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 2 spl vett

Keedukreem:

  • 2,5 dl kohvikoort
  • 45 g suhkrut
  • 2 munakollast
  • 2 spl maisitärklist
  • 3 tl vanillisuhkrut
  • poole sidruni riivitud koor

Kaunistamiseks:

  • 200 g punase- või mustasõstraželeed (kasutasin marjatarretist)
  • 200 g mustikaid

Haki või jahuga segamini. Lisa suhkur, sool ja vesi ning sega kiiresti tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtesse, torka kahvliga põhja augud ja toesta ääred fooliumiga, millele vala herned. Pane 5 minutiks sügavkülma. Küpseta 225-kraadises ahjus 5 minutit, seejärel eemalda foolium ja herned ning küpseta veel 10 minutit.

Samal ajal valmista täidis. Selleks sega kastrulis koor, suhkur, munakollased ja maisitärklis ning kuumuta vispliga kergelt kloppides, kuni kreem pakseneb (umbes 10 minutit). Lase jahtuda, klopi hulka vanillisuhkur ja riivitud sidrunikoor.

Sulata sõstraželee (või tarretis) madalal kuumusel.

Enne serveerimist vala pirukapõhjale kreem, laota peale mustikad ning tilguta peale vedelat marjaželeed.

2015-01-16 16.49.22 2015-01-17 13.36.072015-01-17 15.54.08

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s