Jamie Oliveri kala tikka curry

Kala on üks neist vähestest asjadest, mida ma jätkuvalt (väga) ei söö. Seega üritan leida põnevaid retsepte, kus selle maitse liialt overpowering pole, et endasse ikka kõiki vajalikke kalast saadavaid aineid süstida. Jamiel ongi selleks hea retsept: vana hea karri, kus on rohkelt köögivilju ja häid maitseid! Ootasin midagi eksootilist, aga tulemus meenutas hoopis ühepajatoitu. Aga mis peamine, kala oli nii täitsa söödav!

Idee siit.

seitsmele (136 kcal/100 g)

2015-01-18 19.02.42

  • 1 sidrun
  • 4,5 spl tikka curry pastat (kasutasin õlis tšillipastat) (u 95 g)
  • 800 g külmutatud valge kala fileed (kasutasin mintaid)
  • 150 g sibulat
  • 30 g küüslauku
  • 1 spl ingveripastat
  • 2 keskmist punast tšillit (13 g)
  • õli
  • 430 g kartuleid
  • 3 küpset tomatit (470 g)
  • 620 g lillkapsast
  • 75 g punaseid läätsi
  • 480 g riisi
  • 10 nelki
  • 6 spl Türgi jogurtit (175 g)

Pigista kolmveerandist sidrunist mahl suurele taldrikule ja lõika ülejäänud sidrun sektoriteks (et hiljem serveerimisel kasutada). Lisa sidrunimahlale 1,5 spl tikka pastat. Sega kokku ja määri poolenisti ülessulanud kalafileedele. Jäta marineeruma ja sulama.

Koori ja viiluta sibul ja küüslauk koos tšilliga. Pane koos õli, ingveripasta ja ülejäänud tikka pastaga potti keskmisele kuumusele. Koori kartulid ja lõika need 2 cm tükkideks, viska potti ja küpseta aeg-ajalt segades 15 minutit või kuni kartul on pehme.

Lõika tomatid neljaks, lisa potti koos tükeldatud lillkapsa, läätsede ja 900 ml keeva veega ning lase uuesti keema minna. Keeda tasasel tulel 45 minutit või kuni läätsed on läbi keenud ja kaste on paks. Vajadusel lisa veidi vett ja säti maitsed paika! Mul läks kaste paksenemisega kahtlaselt kaua aega, nii et lõpuks võtsin kaane pealt, et vesi kiiremini aurustuks.

Umbes 15 minutit enne karri valmimist lisa teise potti 480 g riisi ja 750 ml keevat vett koos näpuotsatäie soola ja nelkidega. Keeda keskmisel kuumusel, kaas peal, 12 minutit või kuni kogu vedelik on imendunud.

Küpseta kala mõlemalt küljelt kuival mittenakkuval pannil 3 min kuni 5 min (sõltuvalt suurusest) või kuni see on läbi küpsenud. Ära liiguta fileesid enne keeramist, vaid lase neil rahulikult krõbedaks muutuda.

Sega pool jogurtist karri hulka ja pane ülejäänud jogurt karri peale.

Laota riis serveerimistaldrikule, pane peale kala ning serveeri karri ja sidrunilõikudega.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s