Kahe šokolaadi fondant piparmündiga

Järjekordne põnev fondant‘i retsept. Seekord sisuks piparmündine valge šokolaad. Küpsemisaja lõpus hakkas valge šokolaad igalt poolt välja purskuma ja ka küpsemisaeg ise oli taaskord müsteerium. 15 minuti juures välja võttes jäi koogi põhi vormi külge kinni ehk siis kook tundus liiga vedel ja 18 minuti juures oli tulemuseks muffin :( Esimene variant on küll koledam, aga kindlasti maitsvam.

Idee siit.

viiele (417 kcal/100 g)

2015-01-18 15.20.26

Valge šokolaadi täidis:

  • 150 g valget šokolaadi
  • 0,5 dl vahukoort
  • 3 tl purustatud Marianne komme

Fondant:

  • 75 g tumedat šokolaadi
  • 75 g võid
  • 4 muna
  • 100 g suhkrut
  • 75 g nisujahu
  • veidi õli vormide määrimiseks
  • 6 tl kakaopulbrit

Kaunistuseks:

  • tuhksuhkrut

Kõigepealt valmista valge šokolaadi täidis. Selleks tükelda valge šokolaad. Kuumuta kastrulis koor peaaegu keemiseni ja lisa šokolaad. Kuumuta segades, kuid ära keeda, kuni šokolaad on sulanud. Maitsesta purustatud Marianne kommidega. Tõsta seniks, kuni teed muid ettevalmistusi, külmkappi.

Edasi tükelda tume šokolaad ja või. Tõsta kastrul tulele ja sulata selles või koos šokolaadiga. Kohe, kui šokolaad on sulanud, tõsta tulelt ja jäta ootele. Vahusta munad suhkruga pehmeks vahuks. Lisa jahtunud šokolaadi-võisegu, sega läbi. Sõelu ühtlase kihina peale jahu. Sega spaatliga tainast alt üles tõstes õrnalt läbi.

Määri vormid seestpoolt õliga. Tõsta igasse vormi teelusikatäis kakaopulbrit. Vorme keerutades aja see võimalikult ühtlase kihina põhjale ja külgedele laiali. Üleliigne kakaopulber raputa vormidest välja.

Tõsta igasse vormi u 1,5 sl fondant‘i segu. Ära peaks kuluma selle kogusest pool. Vormi valge šokolaadi massist viis pallikest ja tõsta need vormidesse. Kui tahad teha ettevalmistusi õhtuks või järgmiseks päevaks, siis nüüd on see hetk, kui pooleldi täidetud vormid võib tõsta külmkappi ootele. Hiljem vahetult enne valmistamist tee lõpuosa. Kata ülejäänud tumeda šokolaadi seguga.

2015-01-18 16.40.35 2015-01-18 16.42.49

Tõsta täidetud vormid ahju. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 15 minutit kuni 18 minutit. Küpsetusaega tuleb pärast 10ndat minutit hoolega jälgida. Niipea, kui fondant hakkab pealt pragunema, ääred on küpsenud ja sisemus vedel, tuleks vormid ahjust välja tõsta. Minul seda pragunemist aga ei juhtunudki :/ Arvestada tuleb, et peale väljatõstmist küpsevad need vormi kuumuses veidi edasi.

Serveerida võib fondant‘e kas otse vormist või väljalöödult. Väljavõtmiseks aita noaservaga äärtest kaasa. Raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri kohe! Eriti head on fondant‘id jäätisega.

2015-01-18 15.21.01

This entry was posted in magus and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s