Mustika-šokolaadi-mascarponetort

Tort, mille valmistamiseks on palju kausse vaja, kuna kokku tuleb segada kolm erivärvilist põhja ja sama palju erivärvilisi mascarpone-kreeme. Muidugi on tulemus seda väärt. Tegin tordi ilma munavalgekatteta ja isegi nii oli see kõrge ja uhke! Põhjad võib valmistada ka päev varem, et ühel õhtul liiga pikalt köögis aega veetma ei peaks. Minu maitse jaoks oli tort veidi liiga magus ja põhjad jäid natuke kuivaks, aga elukaaslasele meeldis sel kuul tehtud kolmest mustikakoogist kõige rohkem.

Idee siit.

361 kcal/100 g

2015-01-21 17.17.40

Põhjad:

  • 125 g võid
  • 135 g suhkrut
  • 2 muna
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 180 g jahu
  • 130 g piima
  • 15 g magustamata kakaod
  • 30 g mustikaid

Vahusta toasoe või suhkruga. Vahusta ükshaaval sisse munad. Lisa sool, vanillisuhkur ja küpsetuspulber ning sega läbi. Segamist jätkates lisa pool jahust, siis kogu piim ning siis ülejäänud jahu. Jaga tainas kolme kausi vahel kolmeks võrdseks osaks. Ühele osale sega sisse kakaopulber, teisele mustikad (suru neid lusikaga katki, et tainas muutuks siniseks), kolmas osa jäta nii nagu see on.

Küpseta igat tainaosa eraldi küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäivas vormis 180-kraadises ahjus umbes 13 minutit. Küpsust saad testida puutikuga, mis peaks sisse torgates puhtaks jääma. Valmis põhjad eemalda vormist ja pane restile jahtuma. Põhjad saad edukalt küpsetada ka ainult ühe vormi olemasolul. Seni kuni üks põhi ahjus on, pane ülejäänud tainas kausiga külmkappi ootele.

Kreem:

  • 250 g mascarpone’t
  • 400 ml vahukoort
  • 125 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 75 g sulatatud tumedat šokolaadi
  • 70 g mustikaid

Vahusta mascarpone’t suhkruga, vala juurde vahukoor ja jätka vahustamist, kuni vahukoor on hästi vahtu läinud ja toorjuustuga segunenud. Jaga mascarpone-kreem võrdselt kolme kausi vahel. Ühte kaussi lisa kreemile vanillisuhkur, teise sulašokolaad ja kolmandasse (kergelt sulanud ja katki pressitud) mustikad.

Tordi kokkupanemine:

Aseta hele põhi serveerimisalusele, selle ümber lahtikäiva vormi servaosa. Immuta põhjasid natuke kuiva valge veiniga. Kata hele põhi valge vanillikreemiga, sellele aseta kakaopõhi, mis kata šokolaadikreemiga. Kõige pealmiseks kihiks pane sinine mustikapõhi, mis kata mustikakreemiga. Pane tort üleöö külmkappi, et see jõuaks tahkuda.

2015-01-20 19.05.092015-01-21 17.13.002015-01-21 17.19.58

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s