Soolase karamelli-maapähkli brownie’d

Ülimahlased brownie‘d, mida ei saagi kohe nautima asuda, sest need peavad üleöö külmkapis tahenema. Karamelli rolli täidab kõigi lemmik keedetud kondenspiim, soolanüanssi annavad maapähklivõi ja soolapähklid. Brownie on gluteenivaba, sest nisujahu asemel on kasutatud mandlijahu. Hommikul tahtsin ühe ampsu proovida, kuid järgmine hetk olin juba terve tüki ära söönud. Nii hea ja mahlane brownie, mille puhul on raske ühe tükiga piirduda!

Idee siit.

9 tk (489 kcal/100 g)

2015-01-25 11.47.10

  • 100 g 70-protsendilist šokolaadi
  • 100 g 50-protsendilist šokolaadi
  • 150 g võid
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 100 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 4 muna
  • 30 g kakaopulbrit
  • 90 g jahvatatud mandleid
  • 190 g keedetud kondenspiima
  • 100 g soolatud maapähkleid
  • 100 g maapähklivõid

Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema. Valmista ette 20 cm x 30 cm neljakandiline vorm, kattes selle küpsetuspaberiga (põhi ja osaliselt ka küljed).

Sulata šokolaadid ja või koos madalal tulel. Lisa šokolaadi-võisegusse suhkrud. Mikserda. Lisa ka munad ja mikserda mõni minut, et tainasse õhku sisse saada. Sõelu sisse kakao ja sega juurde mandlijahu.

Vala pool tainast vormi ning silu ühtlaseks. Sega kondenspiim poolte soolapähklitega. Pane kondenspiim ja maapähklivõi väikeste hunnikutena brownie-taina peale. Vala peale ülejäänud brownie-tainas ja silu ühtlaseks. Puista peale ülejäänud maapähklid.

2015-01-24 16.06.35

Küpseta brownie‘t 25 min kuni 30 min. Välja võttes on see keskelt maapähklivõi ja kondenspiima tõttu võbisev. Jahuta täielikult toatemperatuurini ja pane siis vähemalt neljaks tunniks külmkappi (ideaalis üleöö). 2015-01-24 17.46.17

This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s