Banaanikeeks maapähklivõi ja Nutellaga

Nutella ja maapähklivõi kombinatsioon on lihtsalt vastupandamatu. Neid leiab siin retseptis nii mahlase banaanikeeksi seest kui selle peal olevast glasuurist. Ehk siis jälle üks maius, mille puhul on ühe tükika võimatu piirduda. Retsept on nii lihtne, et sellega saab igaüks hakkama! Kõige parem valmistamise päeval, järgnevate päevade jooksul hakkab see mõnus mahlasus kaduma.

Idee siit.

kümnele (407 kcal/100 g)

2015-01-27 19.37.55

Täidis ja glasuur:

  • 200 g maapähklivõid
  • 200 g Nutellat

Keeks:

  • 120 ml õli
  • 180 g pruuni suhkrut
  • 3 suurt muna
  • 225 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 väga küpset banaani (160 g)
  • 150 g maitsestamata jogurtit

Pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga (põhi ja ääred).

Glasuuri tegemiseks sega maapähklivõi ja Nutella ühtlaseks seguks. Et need hästi seguneks, võib neid kergelt kuumutada.

Vispelda õli ja suhkrut, kuni need on segunenud. Vispelda ükshaaval sisse munad. Sega sisse jahu ja küpsetuspulber. Püreesta banaanid kahvliga ning sega koos jogurtiga keeksitaina sisse.

Vala pool tainast vormi. Pane 1/4 Nutella-maapähklivõisegust väikeste hunnikutena taina peale. Aja kahvliga kihte natuke segamini, et tekiks muster. Pane peale ülejäänud tainas.

Küpseta umbes 40 min, kuni keeks on korralikult kerkinud ja kuldpruun. Jäta vormi jahtuma. Kui keeks on jahtunud, võta see vormist välja ja määri peale ülejäänud glasuur.

2015-01-27 19.11.162015-01-27 19.34.55

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s