Hummus

Proovisin avokaadimäärde asemel vahelduseks ka hummuseleiba. Kahjuks ei suutnud see mu vana lemmikut ületada. Paljalt süües jäi minu jaoks liiga õliseks ja veidi liiga happeliseks. Samas leiva peal oli täitsa hea.

Idee siit.

viiele (222 kcal/100 g)

2015-01-25 11.28.17

  • 400 g purk konservitud kikerherneid (nõrutatud)
  • 2 spl röstitud seesamiseemneid
  • 1 küüslauguküüs
  • poole sidruni mahl
  • soola, pipart, paprikapulbrit
  • 2 spl oliiviõli

Töötle kikerherned, veidi vett, röstitud seesamiseemned, küüslauk, sidrunimahl ja sool/pipar/muud meelepärased maitseained saumiksriga pudruks. Lisa oliiviõli ja pane segu kaussi. Kui hummus on liiga paks, siis sega juurde veidi vett või oliiviõli. Õige hummus peaks olema kreemjas, ent mitte vedel.

2015-01-25 11.33.29

Proovi näiteks koos kurgi, avokaado, spinati ja mungoa idudega!

2015-01-26 20.32.06

This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s