Kikerhernesalat peekoni ja küüslauguga

Mõnus salat, mille valmistamine käib kiirelt: salatilehed taldrikule, ülejäänu korraks pannile ja siis otse salatilehtede peale ning valmis ta ongi! Kombineerimisvõimalusi on palju, nii et peekoni asemel võid ka muud lihalist kasutada ja feta asemel mõnd teist juustu (nt parmesani)! Samuti pole mõtet kogustes järge ajada. Võib jääda mulje, et ütlen seda iga järeleproovitud salati kohta, aga see tõesti on üks mu uutest lemmikutest!

Idee siit.

neljale (134 kcal/100 g)

2015-01-25 18.01.42

  • 300 g peekonit
  • 40 g küüslauku
  • 500 g kirsstomateid
  • 2 x 400-grammine purk kurnatud kikerherneid
  • 10 g sidrunimahla
  • soola, pipart
  • 100 g rohelist salatit
  • 100 g fetat

Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Kuumuta peekonit pannil mõned minutid. Lisa küüslauk ning kuumuta mõne minuti jooksul läbi. Lõika kirsstomatid pooleks ja kalla need koos kurnatud kikerhernestega pannile ning prae paari minuti jooksul läbi. Lisa sidrunimahl. Viimistle maitset soola ja pipraga. Tõsta portsud rohelisele salatipadjale ning puista peale murendatud feta.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s