Banoffee kook toorjuustukreemi ja soolapähklitega

Banoffee koogi kohta on mul arvutis vähemalt 10 retsepti ja tahaks need kõik kunagi läbi proovida. Alustasin aga sellest retseptist, sest siin oli kasutatud mu lemmikut Farmi karamelli toorjuustukreemi ning ka soolapähkleid. Pole küll päris õige algne Banoffee, aga see-eest põnev ja mitte liigmagus. Boonusena veel ülilihtne. Kõik sööjad kiitsid!

Idee siit.

363 kcal/100 g

2015-01-30 18.28.03

  • 100 g võid
  • 300 g Digestive küpsiseid
  • 0,25 tl kaneeli
  • 3 banaani (270 g)
  • 1 tops Farmi karamelliga toorjuustukreemi
  • 3 dl vahukoort
  • 1 spl suhkrut
  • 3 spl peeneks hakitud soolapähkleid (30 g)
  • 50 g tükeldatud piimašokolaadi

Sulata või pliidil. Purusta küpsised peeneks ja sega kaneeliga. Seejärel lisa segades juurde sulatatud või. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Viiluta banaanid ning laota küpsisepõhjale. Sulata toorjuustukreem veevannil pehmemaks ning määri see banaanidele. Vahusta koor suhkruga vahule ning määri koogile. Kõige peale raputa pähkli- ja šokolaadipuru. Lase külmkapis vähemalt tunnike taheneda. Serveeri.

2015-01-30 16.40.452015-01-30 18.23.54

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s