Vanillikreemine maasikakook

Saabuva Valentinipäeva puhul üks lihtsam kook, mis maitselt siiski keerulistele alla ei jää. Küpsisepõhi, vanillikaste ja maasikad on suurepärane kooslus! Nagu oleks suvi käes! Teinekord vähendaks retseptis antud või kogust, sest nii rasvast küpsisepõhja küll vaja pole. Arvan, et 50 grammist piisaks. Põhjast jätsin suhkru välja ja minu meelest oli nii just paras. Elukaaslase meelest aga oleks kook tsipa magusam olla võinud. Nii et soovitan vanillikreemi maitsta ja siis otsustada, kas on suhkrut vaja või ei.

Idee siit.

215 kcal/100 g

2015-02-06 19.25.41

Põhi:

  • 150 g Digestive küpsiseid
  • 75 g võid

Täidis:

  • 90 g Ekströms vanillikastmepulbrit
  • 4 dl piima
  • 1,5 dl vahukoort
  • 300 g maasikaid

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga. Kata 23 cm koogivormi põhi küpsiseseguga. Pane täidise valmistamise ajaks külma.

Vahusta vanillikastmepulber piimaga, pane 10 minutiks külma. Vahusta eraldi ka vahukoor, sega vanillikreemiga. Tõsta kreem koogipõhjale ning hoia kuni serveerimiseni külmas.

Vahetult enne serveerimist puista peale poolitatud või suuremate viljade puhul neljaks lõigatud maasikad. Kuna tegin koogi mittelahtikäiva vormi sisse ja küpsisepõhi oli liigse või tõttu kivistunud, siis serveerisin seda suure lusikaga taldrikule tõstes kui magustoitu.

2015-02-06 19.05.352015-02-06 19.26.36

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s