Pelmeenid

Mu esimene pelmeenitegu. Kundjumid olid küll oma välimuselt sarnased, aga taina koostis ja ka täidis olid hoopis teised. Ja pelmeenid võitsid selle duelli! Juba see lõhn, mis küpsemise ajal ahjust tuli, oli vastupandamatu, nii et maitsest pole mõtet rääkidagi. Nii mahlased ja maitseküllased. Poe omi ei suudaks ilmselt enam kunagi süüa! Ja muidugi valmisid minu pelmeenid ahjus ilma tilgagi õlita ^^

Idee Oma Maitsest.

24 tk (206 kcal/100 g)

2015-02-06 19.03.30

Tainas:

  • 4 dl jahu
  • 1 lahtiklopitud muna
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 dl vett
  • 0,5 dl piima

Valmista tainas. Selleks sõelu suurde kaussi jahu ja tee keskele lohk. Vala lohku omavahel segatud muna ja sool. Sega kokku vesi ja piim. Piima lisamine teeb taina konsistentsi õrnemaks. Näpi sõrmedega kõigepealt segamini muna ja jahu ning hakka siis portsude kaupa lisama vee-piimasegu. Sõtku hoolega. Tainas peab jääma tugev, aga mitte liiga sitke. Olenevalt jahust pole võib-olla pole kogu vedelikku vaja lisada. Valmis tainas veereta palliks, mässi toidukilesse ja jäta vähemalt pooleks tunniks kuni tunniks toatemperatuurile seisma, et jahu saaks paisuda.

Täidis:

  • 2 sibulat (200 g)
  • 400 g veisehakkliha
  • 0,5 tl soola
  • 10 g peenekshakitud rohelist sibulat
  • 10 g peenekshakitud värsket peterselli
  • 10 g peenekshakitud värsket tilli
  • pipart
  • suitsutatud paprikat

Haki sibul hästi peeneks. Kui võimalik, blenderda püreetaoliseks. Sibul annab täidisele mahlasuse, mida rohkem, seda mahlasem. Sega kõik täidise koostisosad omavahel, sõtku kätega hoolega läbi.

Rulli umbes neljandik tainast kergelt jahuga üleraputatud laual võimalikult õhukeseks. Mida vähem tainast ja rohkem täidist, seda maitsvamad on pelmeenid. Lõika tainast umbes 10 cm läbimõõduga kettad. Vormina võid kasutada nt suurema suuga tassi. Kui see tainast lõpuni läbi ei lõika, aita noaga. Aseta iga ketta poolele 1 spl täidist ja keera teine pool peale, nii et tekiks poolkuu. Vajuta sõrmedega äär tugevalt kokku. Vormi nii pelmeenid jao kaupa kogu tainast.

2015-02-06 18.26.36

Kuumuta ahi 200 kraadini. Prae pelmeene 20 min kuni 25 min, poole peal ümber keerates, kuni need on mõlemalt poolt kuldsed. Serveeri koos munanuudlite, magushapu kastme ja hapukoorega.

2015-02-06 19.02.292015-02-07 16.48.04

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s