Gordon Ramsay mustikapannkoogid

Mustikaid täis ameerikapärased paksud pannkoogid. Kuna kasutasin värskete marjade asemel ülessulatatud mustikaid, värvusid mu pannkoogid siniseks. Aga oligi vägevam! Maitselt viimase aja ühed parimad pannkoogid. Eriti head magusa mustikamoosiga!

Idee siit.

neljale (193 kcal/100 g)

2015-02-14 11.17.51

  • 250 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 2 spl tuhksuhkrut
  • 4 muna, kollased ja valged eraldatud
  • 200 ml piima
  • 200 g ricotta kohupiima
  • 200 g värskeid mustikaid

Sõelu jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur suurde kaussi ning sega. Tee segu keskele süvend ja vala sinna munakollased. Vähehaaval vala juurde piim ning vispelda aeglaselt, tuues jahu äärtest sissepoole, kuni kõik on segunenud. Sega juurde ricotta ja mustikad.

Teises kausis vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega pannkoogitaina hulka kõigepealt vaid lusikatäis munavalgevahtu ja seejärel ka ülejäänu.

Kuumuta lai nakkumisvastane pann keskmisel kuumusel. Küpseta pannkoogid nelja kaupa, kasutades 1 spl tainast ühe pannkoogi jaoks. Küpseta 1 min kuni 2 min mõlemalt poolelt, kuni pannkoogid on kuldsed, kohevad ning läbiküpsenud.

Serveeri meelepärase lisandiga (nt Kreeka jogurt, mesi, moos, Nutella jnejne).

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s