Šokolaadikook vaarikate ja karamelliga

Kuna ees ootas kohtumine mitmete kallite inimestega, oli suurt ja uhket torti vaja. Juhuslikult oli parasjagu ka sõbrapäev ja see kook sobis selleks tähtpäevaks suurepäraselt! Asusin seda pildistama kohe pärast kokkupanemist, mis tähendas, et kihid polnud veel korralikult tahkunud ja libisesid üksteise pealt maha, nii et osa täidist läks kaotsi ja kook oli pärast “korda tegemist” ikkagi inetu :(

Idee siit.

295 kcal/100 g

2015-02-12 18.11.52

Šokolaadikook:

  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 150 g võid
  • 170 g suhkrut
  • 5 suurt muna
  • 150 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat

Kreem:

  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 300 g vahukoort
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 150 g vaarikaid + 100 g kaunistamiseks
  • 90 g keedetud kondenspiima

Niisutamiseks:

  • u 1 dl kohvi

Karamellikaste:

  • 90 g keedetud kondenspiima
  • 40 g vahukoort

Sulata ühes potis šokolaad ja või. Sega aeg-ajalt, kuni šokolaad on ühtlaselt sulanud. Lisa šokolaadisegu sisse suhkur ja jäta u 15 minutiks jahtuma.

Eralda munakollased munavalgetest. Munakollased sega kohe jahtunud šokolaadisegu sisse. Munavalged vahusta eraldi kausis tugevaks vahuks. Lisa pool munavalgevahust õrnalt taina sisse.

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda. Sõelu jahusegu taina sisse ja sega ettevaatlikult alt-üles tõstes. Nüüd lisa teine pool munavalgevahust ja sega samuti ettevaatlikult taina hulka. Vala koogitaigen lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud 20 cm vormi ja küpseta 170-kraadises ahjus u 30 minutit, kuni kook on kerkinud ja keskele pistetud puutikk jääb enam-vähem kuivaks. Jahuta šokolaadikook täielikult.

Kreemi valmistamiseks vahusta toorjuust, vahukoor ja suhkrud ühtlaseks paksuks kreemiks. Tõsta 1/3 kreemist eraldi kaussi ja lisa püreestatud vaarikad. Ülejäänud kreemi sisse sega 90 g keedetud kondenspiima.

Karamellikastme jaoks kuumuta vahukoort ja keedetud kondenspiima, kuni segu muutub ühtlaseks kastmeks.

Lõika šokolaadikook kolmeks võrdseks kettaks. Tõsta üks šokolaadikoogi ketas koogialusele, niisuta kohviga ja määri peale vaarikatega kreemi. Aseta peale järgmine šokolaadikoogikiht, niisuta ja määri peale keedetud kondenspiimaga kreemi. Tõsta peale viimane koogikiht ning määri peale ülejäänud kreem. Säti peale vaarikad ja nirista kook karamellikastmega üle.

2015-02-12 18.10.47

Kui võimalik, lase mõned tunnid külmkapis maitsestuda, sest seisnuna maitseb see veel paremini!

2015-02-12 18.17.25 2015-02-12 18.20.24

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s