Jõhvika-pähkliküpsised

Sõbrannadel on vaja sõbrapäeva puhul suud magusaks teha! Selleks valmisid mõnusad pudedad ja tervislikke asju täis küpsised. Kui või ja valge šokolaad välja arvata :D Võrreldes algretseptiga vähendasin korralikult suhkrukogust (kuna kasutasin magusaid kuivatatud jõhvikaid värskete asemel), nii et tulemus polnud nilbelt magus, vaid täpselt paras.

Idee siit.

u 25 tk (498 kcal/100 g)

2015-02-14 19.51.12

  • 100 g pähkleid (kasutasin pooleks sarapuu- ja India pähkleid)
  • 100 g valget šokolaadi
  • 120 g võid
  • 1 muna
  • 50 g täisterakaerahelbeid
  • 150 g täisteranisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 80 g kuivatatud jõhvikaid

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Haki pähklid ja šokolaad.

Hõõru või pehmeks massiks, lisa muna ja sega ühtlaseks. Lisa kaussi kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber ja suhkrud ning sega ühtlaseks massiks. Puista tainale pähklid, šokolaad ja jõhvikad, sega läbi. Vormi saadud tainast väikesed pallikesed ja küpseta neid ahjus 13 min kuni 15 min. Jahuta ning säilita õhukindlas karbis.

This entry was posted in magus and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s