Aasiahõnguline supp kala, krevettide ja spinatiga

Aeg-ajalt ikka sunnin end kalaga retsepte proovima. Polnudki varem kala supis söönud, rääkimata krevettidega toidu valmistamisest. Õnneks oli sõbranna abiks! Tulemus oli nii hea, et ise ka ei suuda uskuda. Ingverit ma üldjuhul ei armasta, aga seal ei häirinud üldse. Ja krevetid on nüüdsest kindlasti mu menüüs ning seda suppi plaanis millalgi veel teha!

Idee siit.

neljale (138 kcal/100 g)

2015-02-20 17.51.12

  • 175 g riisinuudleid
  • 2 cm jupp ingverit
  • 1 küüslauguküüs
  • 100 g värsket spinatit
  • 200 g kuni 300 g tooreid eelkeetmata krevette
  • 375 g valge kala fileed (tursk, koha, tilaapia, pangassius vms)
  • 2 spl õli
  • 3 spl kuni 4 spl rohelist karripastat (kasutasin punast, mis on tulisem, nii et suppi läks 2 kuhjaga tl)
  • 400 ml vett
  • 200 ml kookospiima
  • 1,25 spl suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 2 tl kalakastet
  • 1 laimi mahl
  • värsket koriandrit

Vala riisinuudlitele keev vesi, lase 5 minutit seista. Nõruta ja loputa nuudlid jaheda vee all. Jäta ootele.

Haki ingver ja küüslauk. Muudest ettevalmistustest pese spinat, puhasta vajadusel krevetid, jättes saba külge, ja tükelda kalafilee meelepärasteks tükkideks. Tasub jätta üsna suured tükid, kuna need lagunevad niikuinii pärast suppi segades ja kaussi tõstes.

Kuumuta poti põhjas õli. Lisa karripasta, ingver ja küüslauk. Kuumuta keskmisel kuumusel segades paar minutit. Hoidu kõrvetamisest, sest see rikub toidu maitse.

Lisa vesi, kookospiim, suhkur ja sool. Keeda paar minutit. Kui kookospiim kipub tükki minema, vispelda vedelikku. Lisa nüüd krevetid, kalatükid ja spinatilehed. Hetkeks tundub, et spinatit on väga suur hulk, aga see hulk muutub peagi kuumuse mõjul oluliselt väiksemaks. Keeda aeg-ajalt õrnalt segades 7 min kuni 8 min, mitte rohkem. Selle ajaga on mereannid küpsed, aga mitte veel ülekeedetud ja ka spinat “kokku kukkunud”.

Maitsesta supp kalakastme, laimimahla ja värske hakitud koriandriga.

Serveerimiseks pane iga sööja kausi põhja riisinuudleid ja tõsta neile supp.

2015-02-20 17.51.47

This entry was posted in soolane and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s