Karamellivahukoore ja šokolaaditäidisega vastlakuklid

Kui juba, siis juba eks :D Kui leiad nii palju isuäratavaid vastlakuklite retsepte, siis tuleb need kõik järele proovida. Karamelli omad olid lihtsalt must have mu jaoks. Farmi karamelli toorjuustukreem on lihtsalt nii hea asi, et seda sööks või paljalt. Ja kui see veel maapähklivõiga segada. Geniaalne! Ja no Nutellaga vastlakuklid ei saa ka halvad olla! Karamelli-maapähkli kuklid saidki mu selle aasta lemmikuteks, kuid teistelt said just šokolaadikad kiita. Vahukoores peidus olnud šokolaaditükid olid meeldiv üllatus!

Idee siit ja siit.

12 tk (321 kcal/100 g ja 348 kcal/100 g)

2015-02-24 00.03.41

Tainas:

  • 25 g pärmi
  • 3 dl leiget vee-piimasegu
  • 540 g jahu
  • 90 g suhkrut
  • 1 tl soola
  • 75 g sulatatud ja jahutatud võid
  • määrimiseks 1 muna

Sulata pärm leiges vee-piimasegus, lisa 240 g jahu ja sega ühtlaseks massiks. Kata rätikuga ja lase pool tundi soojas kohas kerkida. Seejärel lisa suhkur, sool ning pidevalt sõtkudes 300 g jahu. Kõige lõpuks lisa tainale sulatatud või. Sõtku ühtlaseks (tainas peab lööma käte küljest lahti ja jääma ilus läikiv). Lase tainal uuesti u 30 minutit soojas kohas rätiku all kerkida.

2015-02-23 15.39.53

Kerkinud tainast sõtku õhk välja, (vajadusel lisa veidi jahu), jaga tainas 12ks ning vormi peopesade vahel pisikesed pallikesed. Aseta need ahjuplaadile ning lase 15 minutit kerkida. Seejärel pintselda kuklid üle lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Lase jahtuda. Lõika küpsenud kuklitelt “müts” pealt ära.

2015-02-23 16.08.21

Karamellitäidis:

  • 100 ml vahukoort
  • 150 g Farmi karamelli toorjuustukreemi
  • 70 g maapähklivõid
  • pealeraputamiseks tuhksuhkrut

Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Sega karamelli-toorjuustukreem ja maapähklivõi omavahel kokku, lisa vahukoorele. Mikserda ühtlaseks kreemiks. Tõsta kreem kuklitele ning aseta “müts” peale. Sõelu peale tuhksuhkrut.

2015-02-24 00.05.27

Šokolaaditäidis:

  • 120 g Nutellat
  • 200 ml vahukoort
  • 0,75 spl kakaopulbrit (5 g)
  • 20 g suhkrut
  • 0,5 tl vanillsuhkrut
  • 40 g šokolaadi
  • pealeraputamiseks kakaod või tuhksuhkrut

Määri igale saiakesele Nutellat. Täidise valmistamiseks vahusta koor kakaopulbri ja suhkrutega tugevaks vahuks. Haki šokolaad ja sega vahukoore hulka. Tõsta vaht kuklitele ning kata need “mütsiga”. Puista peale kakaod või tuhksuhkrut.

2015-02-24 00.07.00

This entry was posted in magus and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s