Tagurpidi vastlakuklid

Need kuklid jäid Oma Maitsest erilise välimuse tõttu kohe silma. Nagu väiksed lumepallid. Peal rohkelt vahukoort ja sees hapukas vaarikamoos. Mõlema kogust võib julgelt suurendadagi, et tuleks eriti mahlased ja koheva lumekattega kuklid.

Idee Oma Maitsest.

12 tk (259 kcal/100 g)

2015-02-24 11.09.59

Tainas:

  • 12 g kuivpärmi
  • 420 g nisujahu
  • 250 ml piima
  • 1 muna (munakollane tainasse, munavalge määrimiseks)
  • 0,5 tl soola
  • 90 g suhkrut
  • 100 g võid

Täidis:

  • 400 g vaarikatoormoosi
  • 300 ml vahukoort
  • 3 spl tuhksuhkrut (30 g)
  • purustatud õuna-astelpaju krõpse

Sega kuivpärm mõne supilusikatäie jahuga ning lisa käesooja piima hulka. Sega juurde munakollane, sool ja suhkur. Lisa pool jahukogusest ja sõtku 3 minutit. Lisa ülejäänud jahu ning tükkidena toasoe või ja sõtku tainas ühtlaseks. Tainas peab lõpuks käte ja kausi küljest lahti lööma. Kata tainakauss rätikuga ja tõsta sooja kohta kerkima. Tainas peab kerkima kahekordseks. Selleks kulub 1 h kuni 1,5 h.

Sõtku tainas kergelt läbi. Vormi kuklid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima, nii et kuklite vahele jääks piisavalt kerkimisruumi (12 kuklit ühel plaadil on igatahes liiga palju nagu teada sain :D). Kata rätikuga ja lase kuklitel veel 45 minutit kerkida.

2015-02-23 15.32.41 2015-02-23 16.17.48

Pintselda kukleid pealt munavalgega ja küpseta 220-kraadises ahjus 10 min kuni 12 min. Lase jahtuda ning lõika iga kukkel 4 võrdseks ja võimalikult õhukeseks kihiks. Määri iga kihi vahele vaarikamoosi ja pane kukkel uuesti kokku. Vahusta koor tuhksuhkruga ja määri kuklid sellega kokku. Raputa peale purustatud õuna-astelpaju krõpse.

2015-02-23 16.45.06 2015-02-24 12.16.38

This entry was posted in magus and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s