Seesamiseemnetega paneeritud hakk-kotletid

Pole palju asju, milles end osavaks pean, aga hakklihatoitude maitsestamine on üks nendest. Kunagi maitsestasin neid liialt vähe, aga nüüd on küllalt julgust, et hunnik head kraami sisse visata ja pärast maitseküllast tulemust nautida. Kahjuks ma hakkliha väga ei armasta, vähemalt mitte kodust ega seahakkliha. Seega järgmine kord asendaks koduse hakkliha mõne lahjemaga, nagu veise- või kalkunihakklihaga. Küpsetamise koha pealt on jätkuvalt õlivaba usku ehk siis kotletid valmisid ahjus. Palju mugavam, kiirem ja muidugi tervislikum!

Idee Oma Maitsest.

kuuele (321 kcal/100 g)

2015-02-27 18.53.08

  • 170 g sibulat
  • 20 g küüslauku
  • 600 g hakkliha
  • 2 muna
  • 1 tl soola
  • 3,5 tl Teriyaki kastet (25 g)
  • pipart, kuivatatud ürte, paprikapulbrit jne
  • paneerimiseks 120 g seesamiseemneid

Haki sibul ja küüslauk hästi peeneks (tegin seda köögikombainiga). Sega kõik kotletiained kausis ja sõtku kätega hoolega läbi. Võta supilusikatäis kotletitainast ja vormi märgade käte abil piklikud kotletid. Paneeri üleni seesamiseemnetes.

2015-02-27 18.16.44

Lao kotletid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 220 kraadi juures 10 minutit, kuni need on pealt pruunistunud. Alanda ahju temperatuur 180 kraadile ja küpseta veel 10 min kuni 15 minutit kuni kotletid on läbi küpsenud. Jälgi, et seesamiseemned kõrbema ei hakkaks, see annab kotletile mõru maitse.

2015-02-27 18.52.06

This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Seesamiseemnetega paneeritud hakk-kotletid

  1. Pingback: Juurselleri-kartulitamp | Cook the day away!

  2. ssardiin says:

    Mina ei fänna üldse hakkliha. (sõltumata sordist siis) Aga need lähevad küll kordamisele! Liisu kiitis ka heaks.

    Like

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s