Mul oli sügavkülmas just selle retsepti jaoks paras ports mustikaid, nii et hea võimalus esimest korda elus sefiirikorvikesi teha. Kartsin veidi, sest mul pole päris õigeid vorme ja suhkrutermomeeter andis ka otsad. Siiski saab korvikesed ka muffinivormi abil edukalt teha ja sefiiri tegemine pole nii keeruline ka netist lugedes võib tunduda. Või läks meil õnneks. Igatahes võtsin teadlikult elukaaslase appi, sest käsimikseriga mässates ei saa üksi sefiiri teha. Aga tiimitöö meil sujus ja tulemusega olen ülirahul. Nii maitsvad korvid!
Idee siit.
8 tk (340 kcal/100 g)
Korvikesed:
- 150 g võid
- 80 g suhkrut
- 1 muna
- 1 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
- 250 g nisujahu
Vahusta pehme või suhkruga. Lisa muna ja sega ning siis lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Sega hoolikalt, vormi palliks ja pane veidikeseks külmikusse. Määri muffinivormid õliga. Mätsi tainas vormi põhja ja servadele. Tee korvid kahvliga auguliseks. Iga korvikese põhja aseta tükike küpsetuspaberit, sinna peale raskuseks näiteks kuivatatud herned ning küpseta 180-kraadises ahjus kuni servad hakkavad kuldseks muutuma (10 minutit kuni 15 minutit). Siis eemalda raskus ning küpsetuspaber ja küpseta veel veidi aega, kuni korvikesed on kuldset tooni (7 minutit kuni 10 minutit). Jäta jahtuma.
Sefiir:
- 140 g suhkrut
- 25 ml vett
- paar tl sidrunimahla
- 2 külmkapikülma munavalget
- näpuotsatäis soola
- 1 želatiinileht
Keeda suhkrust, veest ja sidrunimahlast siirup. Selleks pane need potiga tulele, sega ning lase korraks keema tõusta. Alanda kuumust ja lase vaikselt podiseda, ise pidevalt segades. Selleks kulub tasasel tulel umbes 7 minutit. Siirup on valmis, kui suhkur on lahustunud ja taldrikule pannes tekitab siirup tilga, mitte ei valgu laiali. Samal ajal vahusta munavalged soolaga tugevaks ja läikivaks vahuks (munavaht ei tohi tagurpidi keeratud kausist välja voolata). Vahustamist jätkates vala peene nirena juurde kuum siirup ja jätka vahustamist veel umbes 10 minutit. Kui soovid, et sefiir ka järgmisel päeval kenasti kuju hoiaks, siis paisuta želatiinilehte 5 minutit külmas vees, seejärel pigista lehest vesi välja ja lahusta see tilgas kuumas vees (ära keeda!).
Veel vajad:
- 50 g valget šokolaadi
- 200 g mustikaid
- 15 g suhkrut (soovi korral)
Kui korvikesed on jahtunud, vooderda need seest vesivannil sulatatud šokolaadiga. See teeb korvikesed niiskuskindlaks ja need ei vetti läbi. Mustikad suru lusikaseljaga katki ja lisa soovi korral suhkrut. Pane moos korvikeste põhja. Pritsi peale sefiir.