Läätse-kaalikasupp sidruniga

Kuigi suppi kiideti just seepärast, et selles vaid kaalikas, pidin ikkagi kartulit ka lisama, sest kaalikat jäi väheks. Elukaaslane oli õnnelik, sest tema meelest peab igal pool ka kartul sees olema  :D Igatahes kohe täiesti uutmoodi kooslus mu jaoks: kaalikas, läätsed ja sidrun. Sidrunit panin vähem kui algses retseptis, aga nii oli tulemus mu jaoks täpselt paras! Soola asemel kasutasin puljongipulbrit. Kahjuks ma retseptist nii vaimustusse ei sattunud kui autor, aga 3 punkti viiest võib supile küll anda. Halb polnud, aga imeline ka mitte!

Idee siit.

kuuele (58 kcal/100 g)

2015-03-09 18.33.35

  • 2 spl õli
  • 200 g sibulat
  • 600 g kaalikat (panin 470 g kaalikat ja 210 g kartulit)
  • 2 loorberilehte
  • 300 g punaseid läätsi
  • 2,1 l keevat puljongit
  • 3 supilusikatäit riivitud sidrunikoort (12 g)
  • vajadusel 1 tl soola
  • 3 spl sidrunimahla (30 g)
  • maitserohelist

Aja paksema põhjaga pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa hakitud sibulad. Prae paar minutit, kuni sibulad on klaasjad ja kergelt kuldpruunid. Lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud kaalikas ja kartul, loorberilehed, läätsed ja keev puljong. Keeda umbes 15 min, kuni kaalikas, kartul ja läätsed on pehmed. Lisa peeneks hakitud sidrunikoor ja -mahl ning vajadusel sool. Keeda veel minut-paar. Serveeri värske maitserohelise ja praeleivaga.

This entry was posted in soolane and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s