Pajapraad nuikapsaga

Nuikapsas mu menüüsse tihti ei satu. Ostsingi seda vist alles teist korda elus. Kohe lõi mu võhiklikkus välja. Valisin Prismast kaks suurt isendit, mis olid ka viimased. Need aga osutusid suht söömiskõlbmatuks ja puiseks. Ehk siis kes veel ei tea, siis nuikapsa puhul tuleb väikseid mugulaid rihtida. Oleks kapsas söödav olnud, oleks tegu olnud meeldiva koduse õhtusöögiga. Salati unustasin ka kõrvale teha. Palju häid mõtteid järgmiseks korraks :D Ps! Mõni toit lihtsalt ei näe taldrikul hea välja!

Idee siit.

kuuele (111 kcal/100 g)

2015-03-12 19.01.00

  • 2 keskmist nuikapsast (kooritult 800 g)
  • 880 g kartulit
  • 2 tomatit (u 210 g)
  • 2 sibulat (u 140 g)
  • ~ 750 g sea välisfileed
  • 2 tšillit (u 15 g)
  • 125 g mozzarella‘t
  • 2 spl õli
  • soola, pipart
  • punet
  • 200 ml kohvikoort
  • basiilikut

Pese kapsad, kartulid, tomatid. Koori sibulad.

Viiluta sealiha poolesentimeetristeks tükkideks, kartulid pooleks, tomatid ja sibulad sektoriteks. Koori nuikapsas ja tükelda seegi poole sentimeetri paksusteks viiludeks. Tükelda ka tšilli, jäta tugevama vürtsi jaoks seemned sisse. Tükelda mozzarella kuubikuteks.

Kalla ahjuvormi põhja õli ja viska sinna sealiha ja kartulid, lisa hulka tšilli, sibulad, maitsesta soola ja pipraga ning viska vorm 45 minutiks 200-kraadisesse ahju küpsema. Vahepeal võid lusikaga kartuleid ja liha segada, et need igalt küljelt pruunistuks.

DSC_0067

45 minuti möödudes lisa vormile ka nuikapsas, tomat, pune, kohvikoor ja lase sel veel umbes 20 minutit küpseda.

Keera ahi välja, raputa vorm üle mozzarella‘ga ning lase sel järelkuumuses pisut sulada. Garneeringuks sobib hästi basiilik.

DSC_0068

This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s