Rummiga halvaakringlid

Nende kringlitega oli palju vaeva. Esiteks võtab nende vorpimine parajalt aega. Tagantjärele tarkus on see, et tasub teha pigem suuremad kui väiksemad. Glasuuri tuli päris suur kogus ja muidugi tahtsin kõik ära kasutada, nii et lõpuks ujusid mu kringlid selle sees. Ahjust välja võttes üritasin liigset glasuuri ümbert ära võtta, mille käigus suutsin mitu ära lõhkuda ja ülejäänud niisama koledaks teha, sest glasuuriga tuli kaasa ka tükk kringlit. Sest need olid nii pisikesed ja õrnad :D Hull jama! Ei tea mina, kuidas retsepti autoril need nii ilusad tuli. Aga kui nüüd maitsest rääkida, siis mmmmmm! Kergelt halvaased, kergelt rummised…ja nii muredad!

Idee siit.

u 27 tk (449 kcal/100 g)

2015-03-12 18.31.24

  • 150 g jahu
  • 50 g halvaad
  • 25 g kuni 35 g tuhksuhkrut (olenevalt sellest kui magus halvaa on)
  • 1 munakollane
  • 100 g hakitud võid
  • näpuotsatäis soola
  • 0,5 spl rummi

Glasuur

  • 1 munavalge
  • 0,5 spl rummi
  • 75 g tuhksuhkrut

Sõelu kaussi jahu ja suhkur, tee kausi keskele lohk ja löö sinna munakollane. Lisa ülejäänud koostisained ja sõtku tainas valmis. Aseta tainapall külma.

Kui tainas on täiesti külm, vormi pikk peenike rull. See võib olla pisut keeruline, kuid peaks õnnestuma, kui võtta tainast osade kaupa ja rullida lühikesed peenikesed rullid, näpuotstega õrnalt survet avaldades, nii et tainas jääb ühte tükki. Lõika rullid kangideks ja vormi kringlid. Aseta kringlid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri kergelt vahustatud munavalge-tuhksuhkru-rummiglasuuriga ja küpseta 175 kraadi juures umbes 10 minutit.

2015-03-12 17.10.30

Kui toorest muna ei karda, võid küpsised ka glasuurita ahju panna ja hiljem glasuurida. Siis jääb glasuur mõnusalt pehmeks!

2015-03-12 18.30.44

Advertisements
This entry was posted in magus and tagged , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s