Köögiviljapõhjal pirukas feta ja tomatitega

Seni olen köögiviljadest põhjade valmistamiseks kasutanud lillkapsast, suvikõrvitsat ja kartulit. Nüüd lisasin sinna nimekirja ka porgandi. Miks mitte peita pirukapõhja köögivilja, kui võimalus on? Põhi meenutas kartuliputru ehk oli pehme ja mõnus. Muidu aga pirukas nagu pirukas ikka ehk siis väga maitsev!

Idee siit.

139 kcal/100 g

2015-03-20 16.29.15

Tainas:

  • 500 g köögivilju (mina kasutasin 300 g kartulit ja 200 g porgandit)
  • 2 muna
  • 60 g juustu
  • 2 spl jahu
  • veidi soola, pipart ja suitsutatud paprikat

Purusta keedetud köögiviljad. Võid nõrutada need sõelal hästi kuivaks kergelt lusikaseljaga massile vajutades või väänata marli sees, aga võid selle etapi ka vabalt vahele jätta. Tuleb lihtsalt mahlasem tainas. Sega köögiviljamass munadega, lisa juust, jahu ja maitseained. Aseta küpsetuspaberiga ahjuplaadile ning laota ühtlaselt laiali. Küpseta 180 kraadi kuni 200 kraadi juures, kuni tainas hakkab hästi kergelt pruunistuma (umbes 15 minutit). Tõsta ahjust välja ja laota peale täidis.

Täidis:

  • 250 g fetat (panin 270 g)
  • 3 muna
  • 200 ml kohvikoort
  • värskeid või kuivatatud ürte (pune, basiilik, tüümian)
  • soola ja pipart
  • 300 g küpseid tomateid
  • serveerimiseks beebispinatit

Laota eelküpsetatud põhjale feta. Sega munad kohvikoorega ning sega juurde ka hakitud ürte. Maitsesta soola ja pipraga. Lao tomatid fetajuustule ning kalla pirukas üle muna-koore seguga. Küpseta 200 kraadi juures, kuni pirukas on kuldne (u 30 min). Serveerimisel lisa beebispinatit.

2015-03-20 16.36.02

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s