Porgandikotletid

Tegin kotletid täpselt retsepti järgi ja see ettenähtud teelusikatäis soola sai neile saatuslikuks. Minu jaoks liiga soolased :( Üldse on varem proovitud taimsed kotletid palju paremad olnud kui need.

Idee siit.

14 keskmist kotletti (119 kcal/100 g)

2015-03-25 18.00.38

  • 2 suurt porgandit (200 g)
  • 400 g purk (valgeid) ube
  • 1 sibul (100 g)
  • 3/4 tl kuivatatud ürdisegu
  • 3/4 tl kuivatatud punet
  • 1 tl suitsutatud paprikat
  • 1/2 tl karripulbrit
  • 1 tl soola (ma paneks vähem)
  • 80 g täisteranisujahu

Pese porgandid (koorima ei pea, kuid ma siiski tegin seda) ja riivi jämeda riiviga. Lisa kurnatud ja loputatud oad, peeneks hakitud sibul ja kõik maitseained. Mudi ja pigista kätega, kuni oad on purustatud ja kõik ained segunenud. Lisa jahu ja sega veel kätega. Vormi kotletid ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit, kuni need on pealt (või gaasipliidi puhul alt :D) pruunistunud. Alanda ahju temperatuur 180 kraadile, keera kotletid ümber ja küpseta veel 10 minutit.

2015-03-25 17.36.04

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Porgandikotletid

  1. Pingback: Lillkapsas peekoni, küüslaugu ja fetaga | Cook the day away!

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s