Hispaania omlett

Kuna muna peab sööma, siis valmistasin ilusa värvilise omleti. Väga meeldiv lõuna, mis meenutab mu kunagist lemmiktoitu Hispaania munarooga.

Idee ajakirjast Toit ja Tervis.

neljale (91 kcal/100 g)

2015-03-29 12.51.57

  • 4 keedetud kartulit (400 g)
  • 2 sibulat (160 g)
  • 2 paprikat (400 g)
  • 100 g kalkunifileesinki
  • 1 spl õli
  • soola, pipart
  • 6 muna

Keeda kartulid. Koori ja haki sibulad peeneks. Poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika ribadeks. Viiluta keedetud kartulid. Lõika sink kuubikuteks.

Kuumuta õli pannil ja prae selles sibul läbipaistvaks. Lisa paprikad, kartulid ja sink ning jätka praadimist umbes 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.

Löö munad kaussi ning maitsesta ka need soola ja pipraga. Vala munad ülejäänud toiduainete juurde pannile. Liiguta omletti vähehaaval servadest keskme suunas, et see ühtlaselt hüübiks. Vähenda temperatuuri, et omlett kõrbema ei läheks.

Kui omleti pind on hüübinud ja põhi kuldpruun, aseta panni peale kaas ja pööra panni, kummutades omlett kaanele. Libista omlett kaant kasutades tagasi pannile ja küpseta ka teiselt poolt kuldseks. Mina lõikasin omleti pannil neljaks ja keerasin saadud sektorid pannilabidaga ükshaaval ümber.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s