Selle toidublogija retseptid on nii patuselt head! Seepärast üritangi neid teha vaid siis, kui maius teistega jagamiseks valmib. Homme täitub mul tööl viis aastat, mis on hea põhjus sellise rammusa asja valmistamiseks. Ohtralt maapähklivõid, karamelli ja šokolaadi. Suhkrukogust vähendasin korralikult, aga ikka tulid magusad pommid. Töökaaslaste sõnutsi kohvi kõrvale ideaalsed. Ettevaatust, ühega piirduda on raske!
Idee siit.
u 25 tk (510 kcal/100 g)
Küpsisepõhjaks:
- 115 g võid
- 30 g suhkrut
- 100 g pruuni suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 250 g maapähklivõid
- 1 suur muna
- 0,5 tl soodat
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 185 g nisujahu
- 50 g tükeldatud Reese’s peanut butter cups‘e
- 5o g tükeldatud piimašokolaadi
- 50 g tükeldatud valget šokolaadi
Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema ja vooderda u 20 cm x 25 cm nelinurkne vorm küpsetuspaberiga.
Vahusta või ja suhkrud ning lisa maapähklivõi. Vahusta sisse muna ning seejärel sega sisse kuivained. Viimasena lisa tükeldatud Reese’s peanut butter cups‘id ja šokolaad. Vajuta tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta u 15 minutit, kuni põhi hakkab äärtest kergelt pruunistuma. Jahuta küpsisepõhi täielikult resti peal (mina seda siiski ei teinud ja liikusin kohe järgmise sammu juurde).
Karamelli-/maapähklivõikiht:
- 380 g keedetud kondenspiima (2 topsi)
- 200 g maapähklivõid
Sulata maapähklivõi ja sega kondenspiimaga ühtlaseks. Määri ettevaatlikult küpsisepõhjale, jahuta külmkapis 30 minutit.
Šokolaadikiht:
- 100 g sulatatud valget šokolaadi
- 100 g sulatatud piimašokolaadi
Pärast 30 minutit vala peale sulatatud šokolaadid ja tee noaga ringjaid liigutusi, et kihid seguneks. Jäta külmikusse vähemalt 30 minutiks jahtuma.
Tere,kus kohast saab osta reese’s küpsiseid?
LikeLike
Mina olen Solarisest ja Prismast ostnud (https://www.prismamarket.ee/entry/reese-s-maapahklivoiga-51-g-korvikesed–3-tk/34000440887).
LikeLike