Feta-päikesekuivatatud tomati pirukas

Kuna sünnipäevakook polnud välimuselt väga efektne, siis oli vaja soolase puhul välimusse panustada. Selle piruka valmistamine võtab ikka korralikult aega, nii et tööpäeva õhtul oli seda halb mõte teha. Kiirustamist on tulemusest näha. Täidist jäi üle, mis tähendab, et toppisin saiakestesse seda liiga vähe. Siiski oli just see pirukas sünnipäevalaua hitt, mis on suur asi, sest meie pere on pigem magusalembeline. Tainas sai eriti pehme ja mõnus, nii et seda pirukat oleks võinud sööma jäädagi. Mmmm!

Idee siit.

285 kcal/100 g

2015-04-01 20.39.32

  • 250 ml piima
  • 15 g pärmi
  • 20 g suhkrut
  • 75 g sulatatud võid
  • 0,25 tl soola
  • u 400 g jahu
  • 1 muna

Täidis

  • 150 g päikesekuivatatud tomateid
  • 140 g sinki
  • paar peotäit rohelist sibulat
  • 50 g riivitud juustu
  • 110 g fetat
  • määrimiseks 1 munakollane, 30 g võid

Soojenda piim käesoojaks. Kalla pool piimast tassi ja murenda hulka pärm ning puista juurde 5 g suhkrut. Ülejäänud piima hulka lisa sulatatud või, 15 g suhkrut, sool ning 200 g jahu. Kalla peale pärmisegu ja sega ettevaatlikult läbi. Lisa muna ja sõtku tainast, lisades vähehaaval jahu kuni tainas lööb käte ja kausi küljest lahti. Kata rätikuga ja hoia soojas kohas 45 min.

Nüüd sõtku tainast ja jäta see veel kord kerkima 45 min. Sel ajal valmista ette täidise koostisosad: haki päikesekuivatatud tomatid, sink ja roheline sibul, riivi juust. Samuti määri 28 cm (või veidi väiksem) koogivorm õliga.

Eelkuumuta ahi 200 kraadini.

Tõsta tainas kergelt jahusele lauale ja lõika sellest pisikesed pallikesed. Rulli pallikesed ükshaaval lahti, määri fetaga, puista keskele tomatid, sink, roheline sibul ja juust.

Tõsta ääred kokku, kusjuures mitte kohakuti: jäta üks äär teisest paar millimeetrit allapoole. Nüüd tõsta nurgad hoolikalt kokku.

Aseta valmis “lehekesed” pirukavormi kõrvuti, kahes reas. Keskele tee südamik; rulli natuke suurem pallike lahti, pane peale täidis ja tõsta ääred keskele kokku. Aseta vormi keskele.

2015-04-01 20.06.25

Määri pirukas pealt munakollasega, tee kahvliga südamikku augud ja küpseta kuni kuldse värvuseni (20 min kuni 25 minutit). Valmis pirukas pintselda sulavõiga ja kata rätikuga. Lase jahtuda.

Advertisements
This entry was posted in soolane and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Jaga mõtteid

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s